10 tips voor het uitzoeken van een passende grafsteen

Wat spreekt mij aan?

Tip 1: Kijk ook eens rond op één of meerdere begraafplaatsen. Op een begraafplaats zijn tenslotte de meeste grafmonumenten te zien. Zo kunt u zien wat u wel of niet aanspreekt.

De vorm van de grafsteen

Tip 2: Uw eigen ontwerp kunnen wij ook verwerken in het grafmonument. Uw adviseur waardeert uw eigen inbreng en vertaalt dit samen met u in een 3d ontwerp.

De juiste kleur

Tip 3: Houd bij het kiezen van de kleur in gedachten dat de kleur in elk seizoen moet  aanspreken, dus niet enkel in het seizoen waarin u het grafmonument uitzoekt.

Materiaalkeuze

Tip 4: Bekijk en voel de verschillende materialen in de showroom en monumententuin. Vraag uw adviseur naar de voordelen, maar ook naar de nadelen van het materiaal van uw voorkeur.

Tekst maakt het grafmonument persoonlijk

Tip 5: Ieder lettertype kan toegepast worden. Een eigen handschrift kan zelfs ook verwerkt worden in het grafmonument. Maar ook de lettertypes die u thuis op de computer heeft staan. Voorafgaand aan uw bezoek zou u dus al een lettertype kunnen uitzoeken.

Symboliek toevoegen

Tip 6: Gaat het om een grafmonument op een graf voor meer personen? Ga dan na of de toegepaste symboliek in de toekomst ook past bij degene(n) die bijgeschreven worden op het grafmonument.

Onderhoud van de grafsteen

Tip 7: U kunt het onderhoud van de grafsteen ook aan ons uitbesteden. Wij hebben diverse mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement. Lees meer over ons onderhoudsabonnement.

Tip 8: Bespreek met ons uw budget voor het grafmonument. Zo kunnen wij u nog beter adviseren over uw keuze in materialen en grafaccessoires.

Moment van uitzoeken

Tip 9:Vraag vrijblijvend de inspiratiebox aan met voorbeelden van grafmonumenten, grafstenen en accessoires. Ook vindt u in deze box voorbeeldteksten en voorbeelden van lettertypes.

Tijdelijk naamplaatje

Tip 10: Bij aanschaf van het uiteindelijke grafmonument ontvangt u dit naamplaatje (ter waarde van €35) gratis.